Michel Verschueren stopt met Twitter

Oud-Anderlecht-manager Michel Verschueren (83) last een Twitterstop in. ‘Sommige zaken worden te gortig’, zegt ‘Mister Michel’ in zijn voorlopig (?) laatste tweet.

Hij wil niet specifiëren wat hem dan wel concreet op de lever ligt maar ongetwijfeld heeft de volledig ontaarde match van zondag tussen Standard en Anderlecht er iets mee te maken.

Verschueren tweette vooral positieve boodschappen over Anderlecht, het paars-witte huisrestaurant Saint-Guidon en Europa de wereld in, maar kon op gezette tijdstippen zijn eigengereide karakter niet verloochenen.

Zo stuitte hij recent onder andere de vijand uit Brugge en ook de studenten tegen de borst toen die zich lieten horen over het verhoogde inschrijvingsgeld aan de hogescholen.

‘Om te zeuren en te zuipen hebben ze altijd geld en tijd, maar niet om het verhoogde inschrijvingsgeld te betalen. Onbegrijpelijk’, klonk het op zijn Verschuerens en dat zorgde uiteraard voor heel wat reacties.

‘Twitter is mijn spielerei’, gaf Verschueren eerder al aan. ‘Maar nu ga ik van alles en iedereen een beetje afstand nemen. Het werd al te gortig. Ik ga wat nadenken over ‘les vĂ©ritĂ©s de la vie…”, klinkt het filosofisch.

‘Ik hoop dat men die boodschap een beetje gaat begrijpen. Pas op, ik ben geen wereldverbeteraar. Ik heb in mijn leven echter al veel meegemaakt om dit te aanvaarden. En daarmee basta.’

‘Of de match van zondag er voor iets tussenzit? ‘Ik ga daar niet op ingaan. Ik blijf in mijn rol van de club. Onze voorzitter heeft net nog opgeroepen tot kalmte en waardigheid en ik volg hem daarin. Maar iedereen die een beetje nadenkt zal wel weten waarover ik het heb…’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise