Drie inbrekers ingerekend na achtervolging

De politie van Grimbergen heeft afgelopen nacht drie inbrekers inrekenen na een achtervolging. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Een patrouille merkte om iets over halfeen vannacht een verdacht voertuig met vier inzittenden op in de Steenstraat, in de omgeving van het verdeelcentrum van Krëfel.

De patrouille zag hoe twee mannen uitstapten en zich naar een geparkeerde vrachtwagen begaven waar ze het dekzeil van de oplegger begonnen open te snijden.

Als de politie wil tussenkomen, vluchtten de twee mannen weg. Eén van hen weet te ontsnappen, de andere werd gevat.

Het vluchtvoertuig wordt aangemaand om te stoppen, maar het voertuig accelereerde en trachtte te ontkomen, waarbij een politieagent ten val kwam.

Na een korte achtervolging werd het voertuig, met twee andere mannen aan boord, door de politie van Grimbergen worden gestopt.

De eerste verdachte is een 27-jarige Belg uit Sint-Jans-Molenbeek, de twee mannen die in het voertuig werden aangetroffen zijn een 26-jarige Belg uit Elsene en een 28-jarige Belg uit Fontaine-l’Eveque.

De drie werden door het parket van Halle-Vilvoorde ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter op beschuldiging van bendevorming en inbraakpoging.