Willemsbrug tot oktober gesloten voor renovatie

De Willemsbrug over het insteekdok van het zeekanaal Brussel-Schelde tussen Grimbergen en Vilvoorde zal vanaf 22 april voor enkele maanden worden afgesloten voor werkzaamheden. Voor het wegverkeer wordt een omleiding voorzien, voor fietsers en voetgangers wordt een veerdienst ingesteld.

De Willemsbrug over het insteekdok van het zeekanaal Brussel-Schelde, op de grens tussen Grimbergen en Vilvoorde, is toe aan een grondige renovatie.

‘Het brugdek zal daarbij worden hersteld, er zullen betonherstellingen worden uitgevoerd en alle stalen¬†onderdelen zullen worden herschilderd’, zegt communicatieverantwoordelijke Kevin Polfliet van nv Waterwegen en Zeekanaal.

‘Om deze werken te kunnen uitvoeren, dient de¬†constructie bijna volledig te worden ontmanteld. Daarom zal de brug vanaf de week¬†van 22 april tot eind oktober worden afgesloten voor alle verkeer.’

Voor het wegverkeer wordt een omleiding voorzien via de Woluwelaan en¬†Mechelsesteenweg. ‘

Voor fietsers en voetgangers is er een veerdienst voorzien. Deze zal uitvaren van 5.30 tot 21.30 uur op werkdagen en van 9 tot 17 uur in de weekends en op feestdagen, en dit telkens om het kwartier. De precieze uurregeling zal duidelijk op beide oevers worden aangegeven.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise