Oud-directeur CC Strombeek verongelukt op A12

Bij een zwaar verkeersongeluk op de A12 in Wolvertem is donderdagnacht Chris Maere (66), oud-directeur van het cultuurcentrum Strombeek om het leven gekomen.

Maere reed rond 1 uur ter hoogte van de Patatestraat de A12 op, zonder af te remmen terwijl hij voorrang moest verlenen. Zijn voertuig werd in de flank aangereden door een bestelwagen die op de rechterrijstrook van de A12 reed.

Maere overleed ter plaatse, de bestuurder van het andere voertuig, een man van 24 jaar, had lichte verwondingen, maar was wel erg aangeslagen door de feiten.

Twee getuigen die het ongeval zagen gebeuren bevestigden de verklaring van de andere bestuurder. Het parket vorderde daarom geen verkeersdeskundige.

In Grimbergen is de verslagenheid om het plotse overlijden van Maere groot.

‘Met grote spijt in ons hart moeten we meedelen dat oud-directeur Chris Maere afgelopen nacht is overleden. Onze gedachten zijn bij de familie’, luidt een boodschap op de website van het CC Strombeek.

‘Chris was 31 jaar in dienst van het Cultuurcentrum Strombeek/ Grimbergen. Sinds 1978 – afgezien van een periode van een drietal jaar, waarin hij werkzaam was op het kabinet van de toenmalige minister van cultuur Hugo Weckx – heeft Chris Maere het cultuurcentrum geleid.’

‘Hij genoot momenteel van een welverdiend pensioen, maar was nog regelmatig te gast in het Cc. Zo was hij nog actief in het Cultuurfonds Noordrand en hielp hij mee aan het boek naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van het Cc dat net ter perse ging.’