12-jarige jongen sterft in woningbrand in Grimbergen (+ video)

Bij een woningbrand op de Vilvoordsesteenweg in Grimbergen kwam de voorbije nacht een 12-jarige jongen om het leven. Dat meldt de brandweer van Vilvoorde.

Oorzaak van de korte maar zeer hevige brand is vermoedelijk een kortsluiting.

De brandweer werd rond 2 uur opgeroepen voor de brand. Bij aankomst aan de woning was er weinig te zien. Volgens de lokale politie waren er vermoedelijk nog twee personen aanwezig in het huis.

Eén van hen was gezien voor een raam op de eerste verdieping.

De brandweer had veel moeite om de deuren van de woning te forceren.

Binnen in de woning gingen de brandweerlui op zoek naar de slachtoffers. Een twaalfjarige jongen lag nog op zijn bed. Hij werd ter plaatse gereanimeerd door een MUG-team en overgebracht naar het Sint-Lucasziekenhuis, maar overleed daar.

Zijn moeder werd, half bij bewustzijn, overgebracht naar het militair ziekenhuis van Neder-over-Heembeek. Zij verkeert niet in levensgevaar.

Het vuur bleek vooral in de woonkamer te hebben gewoed. Bij aankomst van de brandweer was het al grotendeels uitgedoofd, wellicht door gebrek aan zuurstof.

Volgens de brandweer moet het vuur korte tijd zeer hevig geweest zijn, met grote hitte en veel rook. De oorzaak was vermoedelijk een kortsluiting.

Het Brusselse parket zal vermoedelijk een onderzoek instellen.