Gemeente Gooik neemt deel aan de Koesterweek.

De Gemeente Gooik heeft als Koestergemeente een hart én aandacht voor gezinnen met verdriet om een verloren kindje. Daarom neemt de gemeente deel aan de Koesterweek, een hartverwarmend initiatief van Berrefonds vzw, tijdens de week van 8 tot en met 15 december. “Als lokaal bestuur vinden we het belangrijk om ons hart te tonen voor gezinnen die een kind missen.
Want iedereen kent wel iemand die een kind verloren heeft. Daarom nemen we deel aan de Koesterweek”, vertelt schepen van Welzijn, Jonas De Maeseneer (CD&V).

De gemeente zal de koestervlag en affiches ophangen in het gemeentehuis. De bibliotheek zet boeken rond rouw in de kijker.
Op die manier wil de gemeente ook het verdriet en de rouw om een kindje dat gemist wordt, uit de taboesfeer halen. Alle Gooikenaren worden uitgenodig om op zondag 10 december, Wereldlichtjesdag om 19 uur een kaarsje te branden.

Topartikels bij Goeiedag.be
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!
Meer kort nieuws