Koesterbuurtfeest in nieuw natuurgebied Muziekvallei

Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en Natuurpunt gaan op zondag 17 november, samen met Scouts Gooik, Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM), milieuraad, gemeente en buurtbewoners, aan de slag in de ‘Muziekvallei’, het nieuwe natuurgebied van 1,8 hectare in het centrum van Gooik.

Een oude boomgaard en hellend weiland in de vallei achter De Cam en Groene Poort worden omgevormd en opengesteld voor inwoners en geïnteresseerden.

Tijdens het Koesterbuurfeest op de Dag van de Natuur kan je het gebied mee komen inrichten als open natuurbuurt waar de Gooikse Koesterburen en andere inwoners zich thuis voelen: knotbomen, houtkant en bosrand met houtsoorten die gebruikt worden om instrumenten te maken.

Later volgen de aanleg van een avonturenterrein met klanktoestellen, buurtboomgaard met streekeigen rassen en nieuwe wandelweg langs de beek.

Geïnteresseerde helpende handen zijn welkom tussen 14 en 17 uur aan de lokalen van Scouts Gooik, Monseigneur Abbeloosstraat 10, Gooik.

Info: www.natuurpunt-pajottenland.be