60 jaar Chiro Uidekrij in luxeboek

Chiro Uidekrij uit Gooik stelt zaterdag 16 november om 20 uur in zaal Familia in Gooik het luxeboek Uidekrij voor, ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de jeugdbeweging.

Het boek verzamelt in ruim 300 pagina’s de mysterieuze en straffe verhalen, onverwachte bekentenissen, nooit getoonde foto’s en spannende vertelsels in de marge.

Een meesterwerk in zijn genre dat vertelt over het zondagse leven, de bivakken, de kookouders, de bouw en verbouwing van het chiro­heem, groepsfeesten, de chiro als werkgever, de greep van de clerus op de chiro in de beginjaren en de latere secularisering.

Een ploeg van oud-leiders onder leiding van Jean-Pierre Schoukens, Piet Chrispeels en Johan Jacobs zwoegde maandenlang aan elk verhaal, elke foto, elk object en slaagde er in een historisch document klaar te stomen dat én een uniek beeld ophangt van zestig jaar jeugdwerk in Gooik én de positieve gevolgen voor de Gooikse gemeenschap tot vandaag.

Een voorsmaakje (pdf) vind je op deze link.

Het boek ‘Uidekrij’ kan tot 15 november worden voorbesteld voor 30 euro. Nadien kost het boek 35 euro. Storten op rekening BE11 7341 2201 0548 van Jeugdwerken Uidekrij vzw, Bronnenweg, 1755 Gooik. 

chiro uidekrij boek 60 jaar Chiro Uidekrij