CD&V Galmaarden kiest voor leefbaarheid

De gemeenteraad van Galmaarden gaf advies over het ontwerp Provinciaal Beleidsplan Ruimte Vlaams-Brabant. De CD&V meerderheid gaat in tegen het voorstel van de provincie door de woondichtheid in de kernen van Galmaarden en Tollembeek te beperken en de verappartementisering tegen te gaan. Zo wordt de landelijkheid behouden. “Het Beleidsplan raakt verschillende thema’s aan, die een voorname rol spelen in de samenleving”, klinkt het. “Het concept gaat uit van een bundeling van verschillende menselijke functies, clustering rondom voornamelijk treinstations zodat de omgeving, de open ruimte tussenin, maximaal gevrijwaard wordt van menselijke activiteit en beschikbaar is of wordt voor de natuur en de levensnoodzakelijke landbouw.”

De CD&V meerderheid maakt bewust de keuze voor betaalbaar wonen voor de jonge gezinnen, nabijheid voor de senioren en het behouden van een groen en landelijk karakter van de 3 deelgemeenten. 

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws