Geen vieringen meer in Sint-Kwintuskerk

LENNIK – Na Allerheiligen zullen er voorlopig geen eucharistievieringen meer plaats hebben in de Lennikse Sint-Kwintuskerk. De verwarmingsinstallatie is defect en de herstellingskosten lopen hoog op. De verwarmingsketel wordt niet meer opgestart omdat er schadelijke gassen zouden ontsnappen. Omdat het te koud wordt in de Lennikse kerk verhuizen de diensten naar de kapel van de zusters in de Zavelstraat.

DILBEEK – In de Moortebeekstraat in Dilbeek werden op drie hoeken van een groot landbouwakker houthakseldammen gebouwd. Dit gebeurde door Pro Natura en hebben een totale lengte van 125 meter. De Moortebeekwijk in Dilbeek kreeg in juni vorig jaar te kampen met modderoverlast. Door hevige regenval stroomde heel wat water en grond van hoger gelegen akkers de wijk in. Naast het aanleggen van de dammen, werd de kleinere akker aan de Marie-Henriettelaan in Dilbeek omgezet in strategisch grasland waardoor de afstroom van hemelwater sterk vertraagd wordt.

MERCHTEM – Het heeft maandagnamiddag even gebrand op het kerkhof langs de Brusselsesteenweg in Merchtem. Het vuur ontstond tijdens het wegbranden van onkruid. Een vlammetje moet daarbij zijn overgeslagen op een haag. De brandweer werd ter plaatse geroepen.

GRIMBERGEN – In Grimbergen zijn de werken aan de brug over de Maalbeek, langs het Zeekanaal Brussel-Schelde, afgrond. In november vorig jaar gingen de vernieuwingswerken van start en zorgden door de tijdelijke afsluiting voor enige hinder voor de nabije woonwijk. In navolging van de opening voor fietsers en voetgangers vorige maand, werd de brug nu opengesteld voor het wegverkeer. De totale kostprijs van de werken in Grimbergen bedraagt bijna 515.000 euro.

TERNAT – In Ternat tekent Natuurpunt beroep aan bij de provincie tegen de aanleg van vier parkeerplaatsen in natuurgebied Minapark. Oorspronkelijk wou het gemeentebestuur meer dan tien parkeerplaatsen aanleggen in het parkje, maar dat mocht niet van de hogere overheid. Opvallend genoeg werd er eind vorige maand dan alsnog een vergunning aangevraagd voor de aanleg van vier plaatsen. Voor Natuurpunt zijn dat er echter nog altijd te veel.

Topartikels bij Goeiedag.be