Moord in vijverdomein Sint-Martens-Bodegem (update)

In het vijverdomein Sint-Martinus in de Blekerijstraat in Sint-Martens-Bodegem gebeurde afgelopen nacht een moord. Slachtoffer is Stephane Geens, eigenaar van het restaurant The Pond.

Het parket Halle-Vilvoorde en de onderzoeksrechter zijn vannacht afgestapt met labo, wetsdokter en een ballistisch expert.

Er zijn twee mogelijke verdachten gearresteerd, een man en een vrouw, die op dit moment verhoord worden. Het zou gaan om de huurders die boven de zaak wonen.

The Pond opende pas begin dit jaar als restaurant en loungebar, maar werd door de burgemeester van Dilbeek gesloten omwille van problemen met de brandveiligheid. Na aanpassingswerken mocht de zaak heropenen.

Update 18 uur: Het parket bevestigt dat het slachtoffer de 42-jarige eigenaar is van de horecagelegenheid.

Beide mogelijke verdachten, een 38-jarige man, uitbater van de horecagelegenheid en zijn 26-jarige vriendin, moeten straks nog voor de onderzoeksrechter verschijnen. Hij zal beslissen over hun eventuele aanhouding. De aanleiding voor de feiten zou een financiële kwestie zijn.

Update 20 uur: beide verdachten zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De man beweert niet aanwezig geweest te zijn bij de feiten.

De vrouw beweert in een soort paniekreactie geschoten te hebben, omdat het slachtoffer haar woning zou binnengedrongen zijn na een discussie.