Maandag boerenbetoging: hinder op N8 en N285

De gewestwegen N8 (Ninove-Brussel) en N285 Assesteenweg (Asse-Edingen) zijn maandag 7 september over het ganse traject absoluut te mijden.

Landbouwers uit de ruime regio gaan maandag gaan betogen in Brussel. De federale politie verbiedt het gebruik van de E40, waardoor in onze regio het zwaartepunt voor de doortocht van de tractoren komt te liggen rond het kruispunt in Eizeringen.

De boeren verzamelen tussen pakweg 7.30 en 10 uur en gaan van daaruit in een grote colonne naar Brussel via de N8. Hoe laat de terugtocht vanuit Brussel aanvat is nog niet precies gekend. Mogelijk vanaf 16 à 17 uur.

De terugtocht vanuit Brussel verloopt wellicht via dezelfde wegen. De politie voorziet begeleiding en verkeersregeling, maar wie maandag niet op deze plaatsen moet zijn blijft er dus beter weg.