Winkels Dansaert Park gaan voor het Nederlands

Het gemeentebestuur van Dilbeek en de beheerders van het nieuwe Dansaert Park in Groot-Bijgaarden ondertekenden een intentieverklaring over het gebruik van het Nederlands op en rond het nieuwe winkelterrein.

De nv Dansaert Retail Park ontwikkelt momenteel in Groot-Bijgaarden op de terreinen tussen de Dansaertlaan, de Petrus Bayensstraat en de afrit van de RO een winkel- en bedrijvencomplex.

Winkelketens zoals Ava, Hunkemöller, Zeb, Torfs, JBC, E5-Mode, Bio-Planet McDonalds en Pizza Hut openen er nog voor de zomer een nieuwe vestiging.

Afgelopen donderdag startten in de Westrand de eerste aanwervingen met een ‘Jobdag’. Er moeten zowat 120 vacatures worden opgevuld.

Gezien de ligging van het complex, vlakbij de grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, wilde het Dilbeeks gemeentebestuur een aantal garanties inbouwen inzake taalgebruik.

‘In de intentieverklaring is opgenomen dat de uitbaters in hun communicatie in het Nederlandstalig taalgebied uitsluitend in die taal communiceren’, zegt burgemeester Willy Segers.

‘Dat gaat niet alleen over bijvoorbeeld reclamefolders, maar ook over bewegwijzering en correspondentie met het gemeentebestuur of andere overheden uit Vlaanderen.’

‘Bovendien worden de huurders aangemoedigd om de kennis van het Nederlands voorop te stellen in hun aanwervingspolitiek voor de werknemers die rechtstreeks in contact komen met het publiek.’

‘Om dat nog te versterken, zal indien nodig samen met VDAB een specifieke opleiding s aangeboden worden.’

‘Wij hebben met de bedrijven die zich op de site zullen vestigen een gelijkaardige intentieverklaring afgesloten’, zegt Jan Du Bois, bestuurder van Dubore bvba, die het Dansaert Park uitbaat.

‘Net als wij, zijn ook onze huurders er immers van overtuigd dat we met een uitdrukkelijk Nederlandstalig karakter het verschil kunnen maken en heel wat klanten uit Dilbeek kunnen aantrekken. Voor ons is dit dus een meer dan logische start voor ons winkelcomplex.’

Nieuwsbrief

Je zou ook interesse kunnen hebben in...