Carnaval zonder nieuwe prins

Het blijft moeilijk om één of meerdere kandidaten voor de strijd om de titel van Prins Carnaval te vinden. Daarom organiseren de Gatspoëters opnieuw een Princeless op zaterdag 21 februari in de Sint-Pauluszaal. De Opwijkse OKV’s brengen er een leuke playbackwedstrijd met carnavalhits en Yves Segers zorgt voor de show. De VIP wordt afgeschaft en vervangen door een VIP-brunch in Singel 9.

Maar eerst is er de kindercarnavalstoet die op 13 februari om 13.30 uur vertrekt in de Karenveldstraat. De 17de Opwijkse carnavalsstoet is er op zondag 29 maart. Er wordt gerekend op zo’n 25 groepen. Regerend prins Jens moet er ‘de honneurs waarnemen’ bij gebrek aan een nieuwe prins. Koning Erbie wordt speciaal in de spotlights gezet: hij werd 11 jaar geleden Prins en een jaartje later Koning Carnaval in Opwijk.

Een kleine greep uit het programma van het carnavalweekend:

Donderdag 26 maart : wagendoop

Vrijdag 27 maart : machtsoverdracht

Zaterdag 28 maart : bonte avond

Zondag 29 maart : 17de carnavalstoet in het centrum, de voorziene rommelmarkt wordt met een week vervroegd, de fuif in open lucht vindt plaats op de Markt van 18 tot 23-24 uur. Het Brouwershuis, een nieuwe sponsor, staat ook met een drankentoog op de Markt. Tijdens het carnavalgebeuren is er een totaal ‘glasverbod’ op vraag van de gemeente. Dranken worden dus aangeboden in blik of in plastic bekers.

Het bestuur van De Gatspoëters bestaat Emily Van Aken, Kurt Spruyt, William Engels, De Foinen, Davy Moortgat en ‘stagiair’ Jelle Van Campenhout.