Valse agenten in Itterbeek

De politie van Dilbeek waarschuwt voor valse agenten. Op 10 februari om 18 uur belde een man aan aan een woning in de Snikbergstraat in Itterbeek.

Hij sprak Frans, droeg geen politieuniform en toonde een gekopieerde dienstkaart. Hij zei nazicht te komen doen over een diefstal in de buurt.

De bewoonster was alert, kreeg argwaan en liet hem niet binnen. Even verderop stond een tweede man buiten te wachten. Toen de echtgenoot thuiskwam en met de wagen op de oprit reed, namen beiden de vlucht.

De politie vraagt om de nodige waakzaamheid aan de dag te leggen voor valse agenten. De lokale politie van Dilbeek is Nederlandstalig en draagt een uniform met Nederlandstalig opschrift en is steeds in het bezit van een dienstkaart. 

‘Wanneer wij bijstand krijgen van de federale politie kunnen deze politieagenten wel tweetalig zijn. De leden van de lokale recherchedienst werken in burgerkledij maar zullen altijd hun dienstkaart tonen als ze zich aanbieden aan een woning. Een dienstkaart is een plastic badge met foto van de houder.’

Bij twijfel contacteer zo snel mogelijk 101 of 112.