Eén dode bij ongeval vrachtwagens Groot-Bijgaarden (+ foto's) – update

Bij een zwaar verkeersongeval met drie vrachtwagens op de E40, net voor de Texaco-parking in Groot-Bijgaarden, is maandag rond 9.30 uur één dodelijk slachtoffer gevallen.

Er vielen ook nog twee lichtgewonden. De rookpluim en de knallen waren tot tien kilometer ver te horen en te zien. De drie vrachtwagens zijn volledig uitgebrand. Heel wat brandweerkorpsen kwamen ter plaatse.

De E40 in de richting van Brussel werd volledig afgesloten. Kort voor de middag kwam het verkeer richting Gent weer op gang.

In de richting Brussel moest iedereen in Ternat de autosnelweg verlaten en een omleiding volgen. Ook op de parallelwegen en op de Brusselse ring staan al urenlang lange files. 

Volgens het Vlaams Verkeerscentrum zal het nog een tijdje duren om de twee wrakken los te maken en weg te halen. De snelweg moet ook nog grondig worden schoongemaakt.

De eerste vrachtwagen was van Roemenië met een Roemeense bestuurder. Deze vervoerde PVC granulaat korrels. De bestuurder werd licht gewond.

Het tweede voertuig, een camionette was van het Verenigd Koninkrijk met een Britse bestuurder en vervoerde voertuigonderdelen. Deze man is overleden.

Het derde voertuig (vrachtwagen) is van een Belgische firma met een Belgische bestuurder. Hij vervoerde een hoogtewerker. De bestuurder raakte licht gewond.

De ontploffingen die werden gehoord waren de banden van de voertuigen die ontploften door de hitte. ‘Wij hebben een deskundige aangesteld maar die heeft door de toestand ter plaatse zijn werkzaamheden nog niet kunnen voltooien, hij moet morgen nog ter plaatse gaan om o.a. de remsporen te bekijken en hij zal de voertuigen ook nog onderzoeken’, zegt parketwoordvoerder Carol Vercarre.

‘Voorlopig kunnen we ons dus nog niet uitspreken over de oorzaak van het ongeval. Men hoopt tegen 19 uur de autosnelweg vrij te hebben.’