Maître d’hôtel heropent De Wijngaard

Willy Van de Schoot (55) heropent na anderhalf jaar café De Wijngaard. Willy werkte jarenlang als maître d’hôtel in verschillende restaurants en raakte bekend toen hij in die functie restaurant d’Hoogeschool in Leuven aan de overwinning van het VTM-programma ‘Mijn restaurant’ hielp.

Willy Van de Schoot voelt zich goed in zijn café, en ook de klanten zijn blij dat er na anderhalf jaar een nieuwe uitbater is voor De Wijngaard. ‘Groot-Bijgaarden heeft dit café nodig’, zegt een anonieme caféklant. ‘Verder heb je hier enkel louche tavernes, maar dit is nog een écht volkscafé met mensen van hier.’

Willy wordt in de zaak bijgestaan door zijn 18-jarige zoon Armani, die binnenkort zijn koksdiploma binnen haalt. ‘Armani zorgt dagelijks voor spaghetti, croque-monsieurs en soep. En als dj kan hij hier ’s avonds eens een plaatje opzetten’, zegt Willy. ‘En ik tap hier de pinten. Deze zaak is altijd een echt volkscafé geweest en dat moet ook zo blijven’, klinkt het.

Maître Willy

Willy is in Vlaanderen gekend als ‘maître Willy’. In 2008 kwam hij vaak op de televisie tijdens het VTM-programma ‘Mijn restaurant’. Tijdens het eerste seizoen was hij degene die in d’ Hoogeschool in Leuven de puntjes op de i kwam zetten in de zaal, en zo meehielp aan de overwinning.

Als maître werkte hij ook in verschillende restaurants in de streek, maar toch koos hij nu voor een bestaan als cafébaas. ‘Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Een café openhouden is veel toffer dan in de zaal van een restaurant staan. Hier is er meer ambiance en kunnen we al eens zeveren’, aldus Willy.