Modelspoorclub Het Locje verhuisd naar Borchtlombeek

De modelspoorclub Het Locje Dilbeek is definitief verhuisd naar Borchtlombeek. In 2009, na de beslissing van het gemeentebestuur van Dilbeek om de door de vereniging gebruikte lokalen te verkopen, vroeg de club dringend uit te kijken naar een nieuw clublokaal.

09-23  VZW Het Locje.2aZe kwam terecht in het station van Dilbeek: mooi gelegen lokalen, maar met nadelen. In april dit jaar kwam de vereniging in contact met de eigenares van café Den IJzer in Borchtlombeek. Het kwam tot een akkoord over gebruik van lokalen. Vrijwilligers offerden de hele zomer hun zaterdagen op om de lokalen op te knappen. Zaterdag vond de verhuizing plaats.

De nieuwe locatie biedt ruimte voor een gezellig samenzijn en een ruimte waar de huidige modulaire 2-rail baan staat en voor de toekomstige 3-rail baan. Intussen loopt de procedure voor een erkenning door de Roosdaalse Cultuurraad.

Dilbeek geschrapt

De algemene vergadering van de vzw Het Locje besliste intussen de naam Dilbeek te schrappen uit de naam van de vereniging.

De vereniging, die vorig jaar nog de derde prijs behaalde op de internationale tentoonstelling in het Franse Châtellerault, neemt in november deel aan een internationale tentoonstelling in het Duitse Bremen.

Modelbouwers met belangstelling voor modeltreinen zijn welkom, iedere vrijdagavond vanaf 20 uur in de nieuwe lokalen in Borchtlombeek. De ingang bevindt zich langs de Mansborrestraat, de eerste beige poort naast de krantenwinkel of via Café Den IJzer, Kerkplein 20. Bijkomende info via de voorzitter 0477-46.49.32.

Eerstdaags wordt onze website www.hetlocje.be geüpdatet.