Jogging 80 pakt uit met nieuw parcours

Voor de 34ste editie van jogging 80 op zondag 6 oktober heeft de sportdienst het parcours grondig aangepast.

De nieuwe ronde is vijf kilometer lang met de nadruk op het groene, rustige karakter. Daarbij zal onder andere een stuk van de gloednieuwe Finse piste worden aangedaan. Natuurlijk zijn er gewoontegetrouw ook enkele lastige kuitenbijters, daar kan je in Dilbeek nu eenmaal niet omheen.

Start en aankomst van jogging 80 zijn zoals steeds voorzien in de tent van Oosthoek Live op het Patattenveld, tussen het gemeentehuis en Westrand. Inschrijven kan al vanaf 10.30 uur en kost 4,5 euro per persoon. Jeugdverenigingen krijgen 1 euro korting per persoon, ze betalen dus 3,5 euro voor een +16-jarige en 1,5 euro voor een -16-jarige

Om 15 uur wordt het startschot gegeven, een half uurtje eerder demonstreren jongere sportievelingen hun kunnen op een afstand van 1200 meter tijdens de kinderjogging.

De volwassen joggers kiezen zelf of ze het parcours één of meerdere keren afleggen. De maximale afstand is 20 kilometer. Na afloop krijgt iedereen een geschenkje én een exacte tijdsregistratie.

De supporters kunnen intussen genieten van de muzikale omkadering en de gezellige sfeer in en rond de tent.