Gemeentebestuur legt cafés maatregelen op

Het Dilbeekse gemeentebestuur legt de twee cafés, waar op 5 september nog een grote razzia werd gehouden, strikte regels op. Voortaan moeten de terrassen om 21.30 uur sluiten en moeten de uitbaters zich aan een maximumcapaciteit houden.

De cafés ‘t Vraagteken en Het Groot Genoegen krijgen de laatste tijd vaak te maken met amokmakers uit het Brusselse die op donderdagavond naar het Gemeenteplein van Dilbeek afzakken.

In de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 september organiseerde de politie in samenwerking met het gemeentebestuur van Dilbeek een razzia, waarbij 400 mensen gecontroleerd werden. Dat zorgde voor een kleine opstand en er werd vooral veel drugs teruggevonden en in beslag genomen.

Maximumcapaciteit

De uitbaters van Het Groot Genoegen lieten al weten dat ze ook niet tevreden zijn met de amokmakers en dat ze graag aan een oplossing willen meewerken. Maar nu legde het gemeentebestuur van Dilbeek beide cafés al maatregelen op

‘Om 21.30 uur moeten de terrassen sluiten, zodat er ‘s avonds laat geen lawaai meer wordt gemaakt’, zegt burgemeester Willy Segers (N-VA). ‘We laten de brandweer ook de capaciteit van de cafés onderzoeken en zullen de uitbaters nadien een maximumcapaciteit opleggen waar ze zich moeten aan houden. Het kan niet dat er op donderdagavond 400 mensen over die twee cafés verspreid zitten’, zegt Segers.

‘We zullen ook nog andere regels opleggen, maar we willen daarover praten met de uitbaters en de politie. Misschien hebben zij nog ideeën om de situatie zelf op te lossen’, klinkt het.