76 verkeersongevallen op Ninoofsesteenweg tijdens vakantie

De politie van Dilbeek stelde in juli (48) en augustus (59) in totaal 107 verkeersongevallen vast, waarvan 90 met stoffelijke schade en 17 met lichamelijk letsel (waarvan 1 persoon zwaargewond in juli).

Dit is een daling van het totaal aantal verkeersongevallen in vergelijking met de maanden mei en juni 2013 (131 verkeersongevallen). Hiermee staat de teller voorlopig op 484 verkeersongevallen in 2013 waarvan 64 met lichamelijk letsel (6 zwaargewonden, 3 personen lieten dit jaar het leven in het verkeer).

Ter vergelijking: in 2012 stelde de politie in totaal 628 verkeersongevallen vast waarvan 96 met lichamelijk letsel.

Meeste ongevallen tijdens spits

De meeste verkeersongevallen met stoffelijke schade vonden ook tijdens deze twee maanden voornamelijk plaats tijdens weekdagen. Deze tendens is minder duidelijk voor de ongevallen met lichamelijk letsel. Dinsdag blijft een zwarte dag wanneer het totale aantal verkeersongevallen wordt bekeken.

Verkeersongevallen vinden vooral plaats wanneer de meeste mensen zich verplaatsen, tussen 7 en 8 uur en tussen 16 en 17 uur.

Ninoofsesteenweg

De meeste verkeersongevallen worden opnieuw vastgesteld op de Ninoofsesteenweg (76 waarvan 20 met lichamelijk letsel), Robert Dansaertlaan (17 waarvan 3 met lichamelijk letsel), Brusselstraat in Groot-Bijgaarden (17 waarvan 3 met lichamelijk letsel).

Opvallend is de stijging van het aantal ongevallen op de Ninoofsesteenweg (76) in vergelijking met de vorige periode (46). Mogelijks kan de verkeershinder ten gevolge de werken hier aan de basis liggen.