Orgelconcerten in Denderleeuw

In september en oktober organiseert de vereniging Orgelconcerten Denderleeuw opnieuw twee vrijdagavondconcerten in de historische Sint-Amanduskerk op het Dorp.

LEEUW Kristiaan en TinekeHet eerste concert, op 27 september, ) wordt verzorgd door Kristiaan Van Ingelgem (organist van de Sint-Martinuskerk te Aalst) en Tineke Van Ingelgem (sopraan). Vader en dochter, orgel en zang, klinken mooi samen in een programma met muziek van Bach, Händel, Purcell, maar ook – verrassend – tijdens enkele klassiekers uit het musicalrepertoire. Daarnaast zal Kristiaan ook enkele werken voor “draaiorgel” spelen en zal hij ons laten genieten van enkele improvisaties. LEEUW Frederik

Tijdens het tweede concert, op 4 oktober, treedt Frederik Van Rampelberg (organist van de Sint-Martinusbasiliek te Halle) in dialoog met het Koninklijk Ninoofs Zangkoor o.l.v. Karen Scheldeman. Veel orgelwerken zijn gebaseerd op een lied: tijdens dit concert kan u o.a. kennismaken met verschillende (volks)liederen én met wat klassieke en hedendaagse orgelcomponisten met deze melodieën hebben aangevangen. Daarnaast staan er ook enkele hedendaagse creaties voor 4-stemmig koor en enkele pareltjes uit de orgelliteratuur op het programma.

Beide concerten beginnen om 20 uur en worden steeds ingeleid door de uitvoerders. De organisatoren projecteren de organisten op groot scherm en bieden u een verzorgd programmaboekje aan.

Toegangskaarten kosten 10 euro. Jongeren onder de 18 jaar hoeven niet te betalen. Kaarten kopen op voorhand hoeft niet.  Na elk concert biedt Vereniging Orgelconcerten Denderleeuw u graag een drankje en een hapje aan in de foyer van ‘Den Breughel’, vlakbij de kerk.

Topartikels editie Ninove-Dender