Grootste rommelmarkt van het land in Welle

Op zondag 30 juni vindt in Welle de grootste rommelmarkt en garageverkoop in Vlaanderen plaats. De vzw Maspoe organiseert het evenement dat ondertussen al aan zijn 19de editie toe is, waarvan 7 georganiseerd door Maspoe.

In grote lijnen blijft het succesvolle concept behouden. Er zijn 20 verenigingen ingeschreven, die verdeeld over de markt zorgen voor animatie. Er zijn ondertussen al meer dan 600 inschrijvingen vanuit Welle. Dat zijn mensen, die eigenlijk een garageverkoop houden voor hun eigen gevel. Daar komen ook nog eens 600 inschrijvingen bij van buiten Welle en dat mag u wel letterlijk nemen met ook inschrijvingen uit Nederland en Frankrijk. Aangevuld met zelfstandigen, drank- en eetkramen mogen we dus in totaal bijna 1300 standhouders verwachten.

De inschrijvingen lopen als een trein zodat Welle zich opnieuw voor een recordeditie mag opmaken. Ook dit jaar maken alle Wellenaars kans op een ballonvaart. Uit alle inschrijvers van Welle wordt een winnaar getrokken.

Daarnaast is er dit jaar voor het eerst een fietsenzone in de Stijn Streuvelsstraat. Tenslotte blijven extra veiligheidsmaatregelen van toepassing en worden parkings voorzien aan de Hertstraat, in den Beukel, in de industriezone en nog enkele kleinere locaties. Maar met de fiets of te voet komen blijft het slimste.

Daarnaast zal er extra controle komen op sluikstorten of spullen achterlaten. Zelfs met het bordje ‚Äúgratis mee te nemen‚ÄĚ kan men niets achterlaten.

Topartikels editie Ninove-Dender