Eén dag niet

Op woensdag 19 juni wordt in Europa – naar het Belgisch voorbeeld dat in 2014 werd gelanceerd – de actie ‘1 dag niet’ tegen inbraken gehouden. Twaalf landen, waaronder ook ons land, nemen deel aan de campagne. Het thema van de Europese dag is het veilig op vakantie vertrekken en wat je kan doen om extra veiligheid rond jouw woning te garanderen.

Vraag aan je buren, vrienden of familie om regelmatig je woning te checken, de brievenbus leeg te maken, het gras te maaien. Hiermee krijgt je huis ook steeds een bewoonde indruk.

Vraag afwezigheidstoezicht aan bij de politie: de politie komt dan regelmatig langs om na te kijken of alles nog in orde is. Vraag jouw afwezigheidstoezicht aan op www.politie.be.

Raadpleeg de diefstalpreventieadviseur via 02 456 08 81 of via dorien.denijs@police.belgium.eu / sandra.vanderkelen@police.belgium.eu: zij geven je GRATIS advies en leggen uit welke goede gewoonten je moet nemen om jouw huis beter te beschermen.

Blijf discreet op sociale netwerken. Niet iedereen hoeft te weten dat je op vakantie gaat.

Blijf op de hoogte van alle acties via de website www.1dagniet.be.

Topartikels bij Goeiedag.be