Nieuw ceremoniekostuum voor grafmakers Denderleeuw

De grafmakers van de drie begraafplaatsen in Denderleeuw kregen een nieuw ceremoniekostuum. Voortaan dragen ze bij iedere begrafenis dit moderner ogend pak.

Denderleeuw heeft drie grafmakers die de begrafenisceremonies op de begraafplaatsen van Denderleeuw, Iddergem en Welle mee begeleiden.

“Ze brengen de familie en de begrafenisondernemers naar de laatste rustplaats van de overledene. Dit gaat telkens om heel serene momenten waarbij aangepaste en nette kledij een absolute vereiste is”, vertellen burgemeester Jo Fonck (sp.a-Open) en schepen Jan De Nul (CD&V).

“Omdat de oude kostuums aan vervanging toe waren, hebben we de grafmakers een nieuw pak aangemeten. De nieuwe kostuums ogen moderner dan de vorige. Er werd gekozen voor sobere kleuren, namelijk grijs en zwart, die perfect passen bij de serene gebeurtenissen en omgeving waarbij ze zullen gedragen worden.”

Topartikels editie Ninove-Dender