Record Bank Peizegem abrupt gesloten

De mensen van Peizegem spreken er schande over: vanmorgen (donderdag 30 maart) hield de Record Bank in het centrum van het dorp onverwacht de deuren dicht. Noch de klanten, noch het personeel werden verwittigd. Naar verluidt werden de personeelsleden pas woensdag op de hoogte gebracht van de sluiting van hun kantoor. Vandaag zou het personeel in loondienst ontslagen zijn.

Vanmorgen stond er op de deur een bericht te lezen “Buiten onze wil om werd beslist om ons kantoor te sluiten van Record Bank. U kunt terecht in het kantoor van Buggenhout”. Vandaag werd alle reclame van Record Bank al verwijderd door een firma gespecialiseerd in lichtreclames (zie foto).

Ook de druk bezochte geldautomaat was meteen buiten dienst. Een aantal klanten zagen zelfs hun kaart ingeslikt worden. Zij konden weliswaar vandaag nog in het kantoor terecht om hun kaart te recupereren. Door de sluiting van het Record kantoor is er nu geen bankkantoor meer in Peizegem. Vroeger al heeft BNP Parisbas zijn kantoor in het dorp gesloten.

Uiteraard blijven spaargelden en beleggingen gegarandeerd maar de klanten van het kantoor zullen zich tot het kantoor van Record in Buggenhout moeten wenden. Record Bank behoort tot de ING-groep. Die kondigde vorig jaar al aan dat de naam ‘Record Bank’ tegen eind 2017 uit het straatbeeld zal verdwenen zijn.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk