B&B Chillann geopend aan Dender-plage

In de Moreelstraat in Denderleeuw, vlak aan de oever van de Dender, kreeg Ann Housen op Valentijn haar officiële bordje overhandigd van B&B met drie sterren.

In de gerenoveerde woning zijn voortaan twee gastenkamers – Zeeland (120 euro) en Roodborst (90 euro) – beschikbaar volgens de formule bed & breakfast. De twee moderne kamers zijn thematisch ingericht en hebben elk een badkamer en wc.

Het is pas de eerste B&B in deelgemeente Denderleeuw en nog maar de tweede B&B in groot-Denderleeuw. Ann en haar man Eric De Prins lieten zich enkele jaren geleden verleiden door een oud huisje aan de Dender dat ze helemaal opknapten.

Ann gebruikt de benaming Chillann ook al een jaar voor haar massage- en verzorgingsactiviteiten (gezicht, handen, nagels).

De B&B-gasten krijgen ook een “riant ontbijt”, verzekert Ann. “Dat kunnen ze nuttigen in onze living, met zicht op de tuin. We gaan ook arrangementen uitwerken. Onze ligging aan de Dender is daarbij een extra troef. Water is ook een van mijn passies. Onze tuin, die aan de Dender grenst, wordt nog aangelegd en opent in april. Op termijn willen we een gemotoriseerde sloep aankopen voor 8 tot 10 mensen, die we gaan verhuren aan groepen, in combinatie met picknickmanden”, vertelt de gastvrouw.

“We zijn recent met Denderleeuw mee ingestapt in het strategisch project Denderland, dat het toeristische en recreatieve potentieel van de Dendervallei beter wil benutten”, zegt burgemeester Jo Fonck (SP.A-Open). “Die toeristische troeven worden momenteel nog veel te weinig uitgespeeld. Daarom zijn we ook heel blij met een initiatief als dit.”

Topartikels editie Ninove-Dender