Gemeenteschool Denderleeuw op droog zaad door politieke impasse

De aanslepende politieke impasse in Denderleeuw brengt de goede werking van de gemeentediensten en nu ook de gemeenteschool steeds meer in de problemen.

Directeur Geert Monsaert van de Gemeentelijke Basisschool zegt dat de dagelijkse werking van zijn twee vestigingen (Welle en Iddergem) in gevaar komt door het uitstellen van de beslissingen die de gemeenteraad op 28 mei had moeten nemen.

Zo blijven de bestelbons liggen voor schoolboeken, didactisch materiaal, de zeeklas in september en de gunning van de warme maaltijden en de dranken.

De kans lijkt ook groot dat het schooljaar in mineur moet worden afgesloten, zonder prijsboek of receptie, want ook daarvoor kan geen enkele bestelbon worden vastgelegd. Voor volgend schooljaar moeten zaken als schoolzwemmen, uitstappen, sportactiviteiten en ICT-licenties worden vastgelegd.

‘Voor de toekomst van onze school is het ook noodzakelijk dat dossiers die momenteel al maanden worden uitgesteld worden goed gekeurd, zoals de sloop van de hoeve in de Hoogstraat (om te kunnen starten met de nieuwbouw), de aankoop van een perceel in de Hertstraat in Welle en het lestijdenpakket’, aldus Monsaert.

‘Ik hoop in het belang van de kinderen van onze school dat deze zaken spoedig kunnen worden geregeld en dat de kinderen niet het slachtoffer worden van de politieke moeilijkheden in onze gemeente.’

In antwoord op deze noodkreet van de schooldirectie roept Vlaams Belang roept SP.A-Open, CD&V en Marleen Buydens op om zich ‘minstens te onthouden’ bij de dossiers waar dringend een beslissing moet worden genomen.

‘Het grootste slachtoffer is uiteindelijk de Denderleeuwse bevolking. Ondanks de politieke crisis moeten de goede werking van de gemeentediensten en de gemeenteschool kunnen gegarandeerd worden’, zegt Kristof Slagmulder.

Vlaams Belang zal op de gemeenteraad van volgende woensdag (tweede oproeping) voorstellen dat het gemeentebestuur opnieuw uitgaven kan doen tot maximum 5.000 euro zodat de dienstverlening kan gegarandeerd blijven.

‘Sp.a-Open, CD&V en Marleen Buydens beslisten in april dat de gemeenteraad nu over alle uitgaven zou gaan beslissen. Louter loze woorden want in de praktijk gebeurt dat helemaal niet. Ze komen ofwel niet opdagen ofwel stemmen ze tegen alle agendapunten, waardoor de gemeenteraad zo goed als geen enkele beslissing neemt.’