Mobiel speelplein scoort in Denderleeuw

Het speelplein Awimbalieje organiseerde in Denderleeuw twee weken lang een succesvolle mobiele werking tijdens de paasvakantie.

Het werd een laagdrempelige formule waarbij twee aanhangwagens vol speelgoed iedere namiddag tussen 13.30 uur en 17 uur halt hielden aan een ander speelpleintje in Denderleeuw en kinderen vrij kunnen komen meespelen met de animatoren.

Iedere dag werd gewerkt in een ander thema, waarbij animatoren verkleed rondlopen en op deze manier impulsen geven aan de kinderen. Daarnaast kon er ook gewoon (mee)gespeeld worden met activiteiten zoals schminken, knutselen, kubben, bouwen met het bouwpakket of waterspelletjes.

De locaties waar halt werd gehouden waren ’t Kasteeltje, de Patrijzenlaan, het Broekpark, Braamland en het sportpark.

Tijdens de eerste week speelden 115 kinderen mee. In de tweede week ontving Awimbalieje liefst 200 kinderen, met 77 kinderen op één dag als hoogste piek. Daarmee werd het record van vorig jaar opnieuw verbeterd.

Alle foto’s van de mobiele speelpleinwerking vind je op www.facebook.com/SpeelpleinAwimbaliejeDenderleeuw.