Vertraging bij heropening sportzaal Ottoy

De heropening van sportzaal Ottoy in Denderleeuw loopt enige vertraging op. Door onverwachte omstandigheden duren de werken aan de sportvloer iets langer dan voorzien.

‘Samen met de aannemer zoeken we naar een oplossing om de zaal zo snel mogelijk open te stellen. Hopelijk kunnen onze sportclubs vanaf dit weekend terug gebruik maken van hun vertrouwde thuisbasis, mét nieuwe sportvloer’, legt sportschepen Geert Van Schelvergem (Open VLD) uit.

Sportzaal André Ottoy, de gemeentelijke sporthal aan het Walleken, bestaat intussen reeds meer dan 20 jaar.

De zaal werd ingehuldigd op 26 september 1993. ‘Na vele jaren van intensief gebruik was het tijd om de oude sportvloer te vervangen en een nieuwe vloer aan te leggen. De oude groene sportvloer werd eruit gehaald en intussen ligt er een blauwe polyurethaanvloer in de plaats’, aldus de schepen.

De vernieuwingswerken aan de sportvloer gingen eind juni van start. ‘Normaal moesten de werkzaamheden vorige week beëindigd zijn, na de jaarlijkse sluiting van sportzaal Ottoy in juli. Door onverwachte omstandigheden duren de werken echter langer dan verwacht.’

‘Aanvankelijk ging de oude sportvloer er niet zo vlot uit. En bij de afwerking zijn nog een aantal problemen opgedoken, waardoor de oplevering nog niet kon gebeuren. Zo raakten er vliegjes vast in de afwerkingslaag van de vloer.’

‘Op zich vormt dit geen bezwaar om de zaal in gebruik te nemen, maar ze moeten uiteraard verwijderd worden. Deze week nog zoeken we samen met de aannemer een geschikte oplossing om het ongemak voor de sportclubs tot een minimum te beperken bij de herstellingen.’

Een plaatsbeschrijving is gepland voor vrijdag, waarna de zaal kan opengesteld worden.