FOTO’S: Achterban SK Terjoden-Welle vraagt tussenkomst gemeentebestuur

Een paar honderd supporters, spelers en medewerkers van vierdeklasser SK Terjoden-Welle hielden donderdagavond een protestmars van de Stadionlaan naar het gemeentehuis van Denderleeuw.

Het bestuur van de voetbalclub besliste vorige week dat de club na dit seizoen ophoudt te bestaan en dat er ook geen fusie komt met FCV Dender.

Ruim 270 jeugdspelers dreigen daardoor op straat te komen staan.

De mars verliep onder leiding van de supportersclub Orange Lions, jeugdtrainers en jeugdspelers.

Een delegatie werd op het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Jan De Dier (N-VA) en schepen van Sport Geert Van Schelvergem (Open VLD Plus).

Ze vroegen aan het gemeentebestuur een voortrekkersrol op te nemen in de onderhandelingen tussen de twee ploegen om zo de jeugdwerking van Terjoden-Welle te redden.

‘We hebben hen gezegd dat we ons als gemeente maximaal zullen inspannen om de gesprekken tussen beide ploegen opnieuw op gang te brengen’, zegt burgemeester De Dier.

‘Terjoden-Welle heeft een fantastische jeugdwerking die ook een belangrijke sociale rol heeft in onze gemeente.’

Volgens De Dier is nog niet alle hoop verloren. ‘We kennen het standpunt van Guy Valckenier, maar er zijn nog gesprekken gaande met beide ploegen. De afloop is nog niet gekend, maar de deuren zijn zeker nog niet definitief dicht.’

Foto’s: Jacky Delcour