‘Kettingrukker’ kan ontkomen ondanks klopjacht

Het centrum van Meise stond dinsdagmorgen rond 9.45 uur even in rep en roer. In de Boechtstraat werd namelijk een winkelende oudere vrouw een ketting van de nek gerukt. De dader ging er vreemd genoeg niet onmiddellijk vandoor.

Hij stond even later op de hoek van de Boechtstraat met de Brusselsesteenweg te wachten op het moment dat Carina Cammu haar aanliggende horecazaak ‘The Lounge’ wou opendoen.

‘Die man stond daar toen ik toekwam’, vertelt ze. ‘Opeens kwam er een jeep uit de Boechtstraat gereden. De bestuurder, die het waarschijnlijk had zien gebeuren, riep luid: ‘Geef terug wat je gepakt hebt!’ Daarop ging de man ervandoor.’

Binnen de kortste keren wemelde het van de politie in het centrum van Meise.

‘Op alle hoeken stonden hier agenten. Ook een politiehelikopter werd ingezet. De man ging ervandoor via de tuin van een woning aan de overkant van de ING-bank. Daar moet hij door een bosje richting Onze Lieve Heerweg gevlucht zijn.’

Verkeerde opgepakt

Er werd wel iemand even opgepakt. Cammu kon evenwel al snel bevestigen dat de man niets met de zaak te maken had.

‘Die verdachte had gezegd dat de politie een foto mocht nemen en aan mij tonen want hij was zeker van zijn stuk. En dat klopte: hij leek totaal niet op de persoonsbeschrijving die ik had gegeven. De man die ze hadden opgepakt was veel ouder. De dader was eerder een jonge gast met een licht donkere gelaatskleur.’

Een paar uur na de feiten vond een buurtbewoner onder zijn auto de opvallende blauwe millet vest van de dader. Die had hij gedumpt om minder makkelijk herkend te worden. En met succes: de dader kon uiteindelijk ondanks de klopjacht toch ontkomen.

Ook vorige week al werd een vrouw in de Lidl op een soortgelijke manier van haar juwelen beroofd.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise