Herinrichting station Denderleeuw vanaf 2015

De herinrichting van de stationsomgeving van Denderleeuw gaat in 2015 van start en kost 19 miljoen euro. Dat zegt gemeenschapssenator en Vlaams volksvertegenwoordiger Cindy Franssen (CD&V) uit Oudenaarde.

Denderleeuw sloot eerder al een samenwerkingsovereenkomst met de NMBS-holding, Infrabel, De Lijn en de provincie Oost-Vlaanderen voor de opmaak van een masterplan voor de vernieuwing van het stationsgebouw en de stationsomgeving.

Ook een betere toegankelijkheid is daarbij een basisobjectief.

‘Er komen aanpassingswerken aan de perrons, de luifels en de twee onderdoorgangen’, aldus Franssen.

‘De doorlopende onderdoorgang kant Brussel krijgt liften. De onderdoorgang kant Aalst wordt gerenoveerd om een vlotte toegang te krijgen tot de perrons. De roltrappen worden aangepast aan de verhoogde perrons.’

Schepen Jan De Nul (CD&V) vindt de aanpassingswerken meer dan nodig.

‘Als tweede belangrijkste station in onze provincie met dagelijks 9.000 personenbewegingen is de infrastructuur aan opwaardering toe. Een betere toegankelijkheid komt alle reizigers ten goede en geeft het openbaar vervoer een beter imago’, stelt De Nul.