Volgende fase in afkoppelingswerken Steenveldlaan

Midden december start de aannemer met een onderdoorpersing van de Wellestraat naar de Steenveldlaan.

Hierbij perst een machine de riolering onder de Steenweg zonder dat het volledige wegdek wordt opengebroken. Zo blijft de verkeershinder beperkt tot de afsluiting van het kruispunt van de Steenveldlaan met de Steenweg gedurende een tweetal weken (bij gunstige weersomstandigheden).

Het doorgaand verkeer komende van de Steenweg naar de Steenveldlaan en omgekeerd wordt in beide richtingen omgeleid via de N405 – Meiboomlaan – Hemelrijklaan. De Spar blijft gedurende de kerst- en nieuwjaarsperiode bereikbaar via de Steenweg.

Wellestraat en Kemelbrug nog steeds afgesloten

Eerder werd al gestart met de werken in de Wellestraat. De Wellestraat en Kemelbrug zijn tot midden februari 2014 afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Het tankstation Van Driessche in de Wellestraat blijft gedurende de volledige periode van de werken bereikbaar via de Beerweg en Kemelweg.

Het doorgaand verkeer komende van en naar het station van Denderleeuw wordt in beide richtingen omgeleid via de N405 – Kouterbaan, – Th. De Cleynlaan – Koopwarenstraat – Guido Gezellestraat.

Verbod zwaar vervoer op Kemelbrug na werken

Zodra de wegenwerken in de Wellestraat voltooid zijn, worden de Wellestraat en de brug opnieuw opengesteld voor doorgaand autoverkeer en kleine bestelwagens.

Niet voor zwaar verkeer want op de brug blijft een tonnnage-, hoogte- en breedtebeperking van kracht tot en met de opening van de nieuwe brug over de sporen.

Zwaar vervoer hoger dan 3,50 meter zal de stationsomgeving dus enkel via de E40, afrit Affligem, kunnen bereiken omwille van de hoogtebeperking aan de spoorwegbrug in de Guido Gezellestraat.

steenveldlaan plan