Unizo boos om onaangekondigd afsluiten Kemelbrug

Unizo Denderleeuw is niet te spreken over het feit dat de gemeente Denderleeuw slechts drie dagen voor het volledig afsluiten van de Kemelbrug inwoners en ondernemers inlicht over deze belangrijke wegenwerken. Voorzitter Yves Nevens richtte een schrijven aan het gemeentebestuur om hiertegen te protesteren.

‘Hoe is het mogelijk dat een bericht als dit ons slechts drie dagen voor de werken bereikt? We mogen aannemen dat hierover toch wel al communicatie is geweest tussen Aquafin en de Gemeente Denderleeuw? Moeten wij er op drie dagen in slagen al onze klanten en leveranciers te bereiken? Aan zo’n ingrijpende werken van het afsluiten van zo’n belangrijke in- en uitvalsweg gaan normaal weken van voorbereiding vooraf waarbij iedereen wordt ingelicht over de te volgen stappen.’

Unizo Denderleeuw roept het CBS dan ook op tot overleg met de ondernemers om te bekijken of op twee dagen tijd iedereen op de hoogte is en de nodige acties worden ondernomen.

Duidelijke borden

‘Is het effectief nodig dat de werken in de Wellestraat nu reeds starten? Kan er nog een week worden gewacht zodat o.a. borden de werken kunnen aankondigen? Wordt er wel gewerkt tijdens de herfstvakantie of kunnen de werken tot dan wachten en bijvoorbeeld starten op 4 november?’

‘Niet enkel vanaf regio Steenweg moet wegomlegging Leeuwbrug duidelijk worden voorzien, maar ook vanuit de N208 moet de omleiding naar Steenweg duidelijk worden aangegeven, en dit over het volledige traject en niet enkel aan het begin van de werken. Plaats ook duidelijk borden ‘Leeuwbrug/Sation’ en ‘Steenweg’ en niet enkel ‘wegomlegging’, want hiervan staan er al heel wat op ons grondgebied’, aldus Nevens

Unizo wijst ook op de enorme drukte op de Kouterbaan tussen 15.30 uur en 18 uur en vraagt maatregelen met betrekking tot parkeren en een vlotte doorgang.