Koperdiefstal verstoort treinverkeer

Het spoorverkeer op lijn 50 (Brussel-Gent) liep deze voormiddag ernstige hinder op door een koperdiefstal tussen Jette en Ternat.

De diefstal werd vanochtend rond 5.25 uur vastgesteld. Tijdens de herstellingswerken kon er lange tijd maar over één spoor gereden worden. Enkele uren later, tegen 10u35, was de herstelling klaar . In tussentijd liepen verschillende treinen vertragingen op tot 40 tot 50 minuten. Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel, laat weten dat gevolgsvertragingen tegen de middag zouden moeten zijn weggewerkt.

Als gevolg van de diefstal stond vanochtend in Sint-Martens-Bodegem politie aan de overweg. Aan het station van Bodegem gingen de slagbomen door de diefstal vanochtend, net als bij drie andere overwegen, in ‘groot-alarm’. Dit is een automatische veiligheidsmaatregel, waarbij de slagbomen een tijd naar beneden gaan en niet meer omhoog gaan.

‘De politie kreeg verschillende meldingen van auto’s die toch over de spoorweg slalomden’, laat de politie van Dilbeek weten. ‘Er werd ook een technieker gevraagd om de slagboom te inspecteren.’

Ook nadat de slagbomen terug werkten, bleef de politie een hele tijd controleren