Raadzaal in oude gemeentehuis tijdelijk buiten gebruik nadat plafond deels naar beneden gestort is

Sinds enige tijd zijn er scheuren in het oude gemeentehuis. Deze zijn het meeste zichtbaar in de raadzaal. De scheuren lopen van de voor- naar de achtergevel. In afwachting van het herstel werden er in februari schoorbalken geplaatst, één boven de rechtergevel en één boven de linkergevel.

“Deze week startten we met het herstel van het plafond in de raadzaal. Daarbij kwam een gedeelte van het plafond los. Een grondigere herstelling dringt zich op. We willen daarbij ook rekening houden met de duurzaamheid van het gebouw en van de gelegenheid gebruikmaken om extra isolatie aan te brengen.”

Maandelijks vinden de zittingen van de gemeenteraad in de raadzaal plaats. Rekening houdend met de bezettingsgraad van de gemeentelijke infrastructuur door de verenigingen zullen de resterende zittingen van dit jaar (28/08, 18/09, 16/10, 20/11 en 18/12) plaatsvinden op de zolder van het Oud Gasthuis, Gemeenteplein 26, Asse.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk