Eigenaars Den Bloeyenden hebben plannen voor nieuwe horecazaak

De uitgebrande horecazaak De Metinas op de Markt van Asse heeft nieuwe eigenaars. Na hun restaurant Den Bloeyenden en hun café Den Tuus willen Steven Dillen en Wim Dierick hun derde horecazaak openen op het marktplein.

Steven Dillen en Wim Dierick zijn niet meer weg te denken op het marktplein van Asse. Hun horecaverhaal startte er in 2003 toen ze In den Bloeyenden Wijngaerdt openden. Vorig jaar namen ze op diezelfde Markt nog de iconische kroeg Den Tuus over en ondertussen blijven beide heren plannen maken. 

Hun oog viel nu op brasserie De Metinas, eveneens gelegen op de Markt. De zaak liep vorig jaar zware schade op na een felle brand en staat sindsdien leeg. Ideaal voor hun nieuw concept dachten Steven en Wim. “We hadden niet echt plannen om de zaak over te nemen maar na een goed gesprek met de eigenaar van het pand is alles in een stroomversnelling gekomen”, legt Wim Dierick uit.

Een troef trok Steven en Wim echt over de streep. “Het is het enige pand op de Markt dat vrij is van brouwer. Die kans konden we echt niet laten liggen. Zo gaan we in de nieuwe zaak andere gerechten en andere dranken kunnen serveren. Je ziet in de horecazaken vaak dezelfde dingen terugkeren en wij willen de vrijheid om bijvoorbeeld eens een lokaal product of drankje te verkopen.”

Steven en Wim hebben de topjaren op de Markt nog beleefd maar ondertussen staan zaken als De Oorzaak en In den IJzerwinkel al enkele jaren leeg. “Een zomerse vrijdagavond vroeger op de Markt, dan zat hier zeker vierhonderd man op de terrassen. Nu nog amper de helft misschien? Met deze overname willen ook de Markt en zeker de horeca hier wat laten herleven”, aldus Wim.

Steven en Wim willen de geruchten ook counteren dat ze stoppen met Den Bloeyenden. “Nee, we hebben zeker geen plannen om hier te vertrekken. We gaan personeel bijzoeken zodat we beide zaken kunnen combineren, de vertrouwde gezichten blijven aan boord. In de nieuwe zaak zullen we ons iets meer toespitsen op de grill. Maar het zal een brasserie zijn die toegankelijk is voor iedereen, dus ook wie gewoon een pintje of een koffie wil komen drinken.”

Voorlopig is hun nieuwe zaak nog een puinhoop. “We hebben enkel nog maar zaken uitgebroken. We gaan de indeling helemaal veranderen en gaan voor een totale make-over. Voor de heropening mikken we op eind dit jaar, begin 2024. Dat zou een mooie datum zijn, want dan zitten we ook net twintig jaar in Den Bloeyenden”, weet Wim.

Over de nieuwe naam blijven ze nog even mysterieus. “De Metinas gaan we niet behouden. Maar het zal een naam worden met een Assese insteek. Het is een typisch keukeninstrument, maar dan in het lokale dialect”, geeft Wim al een tip. De komende maanden is iedereen alvast welkom aan de toog van Den Bloeyenden of Den Tuus om al een gokje te wagen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk