Acties boze werknemers Delhaize in Zellik. Politie waarschuwt voor verkeersproblemen.

Honderden werknemers van Delhaize verzamelen momenteel aan het hoofdkantoor in Zellik. Daar vindt deze voormiddag een ondernemingsraad plaats. Het is de eerste keer dat vakbonden en directie overleggen sinds de aankondiging dat de 128 winkels van Delhaize die nu nog in eigen beheer zijn, worden overgelaten aan zelfstandige uitbaters. De vakbonden willen dat het plan ingetrokken wordt. “Anders volgen er bijkomende acties.”

De directie zegt dat ze op de ondernemingsraad zal antwoorden op vragen van de vakbonden. Maar of de gesprekken veel zullen opleveren, is maar zeer de vraag. “Wij gaan beginnen met een verklaring voor te lezen die zal zeggen dat we niet akkoord gaan met de manier waarop de directie het personeel eigenlijk te koop zet”, zegt vakbondsvertegenwoordiger Jan De Weghe. Als de plannen niet herzien worden, zullen er verdere acties volgen, waarschuwt hij.

De lokale politie van Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel (AMOW) vraagt intussen om de N9, de Steenweg doorheen Zellik en Asse te vermijden. Vooral in de buurt van het kruispunt met de industriezone Broekooi zal er verkeershinder zijn door de vakbondsactie.

Topartikels bij Goeiedag.be