Winnaars eindejaarsactie Asse gekend.

Na de succesvolle eindejaarsactie van vorig jaar stimuleerde de gemeente Asse ook nu weer de handel in het centrum met een nieuwe eindejaarsactie ‘Hier is ’t te doen’.

De eindejaarsactie, een samenwerking tussen de lokale handelaars, de provincie Vlaams-Brabant en het gemeentebestuur van Asse, liep van 15 december 2022 tot en met 15 januari 2023. De klant ontving bij elke aankoop een wedstrijdformulier van de deelnemende lokale handelaar.

Door het formulier in te vullen en achter te laten bij de handelaar maakte de klant kans op één van de 52 prijzen. Via de ‘Ik koop lokaal-app’ kon de klant in de winkel ook een QR-code scannen als alternatief voor het invullen van het wedstrijdformulier.

Niet alleen het gemeentebestuur en de provincie vulden een mooie prijzenpot, maar ook de handelaars zelf zorgden voor een extra bonus. Zij verdubbelden de prijzenpot waardoor het totaalbedrag van de prijzenpot 1 425 euro bedraagt. Dit nadat de handelaars ook een mooi bedrag konden overschrijven op de rekening van ‘De Warmste Week’ na hun verkoop op de kersthappening.

Vrijdag 10 februari trokken schepen van lokale economie Sigrid Goethals en enkele lokale handelaars 52 winnende formulieren.

De winnaars ontvangen elk een Assese geschenkbon met een waarde tussen 15 en 50 euro of een bon t.w.v. 25 euro aan streekproducten. De hoofdprijs is een reischeque van 200 euro.

De winnaars worden via mail op de hoogte gebracht.

”Met deze eindejaarsactie belonen we zowel wie lokaal koopt als de lokale handelaar” aldus schepen Sigrid Goethals, bevoegd voor lokale economie.

De stijgende inflatie, en de energiecrisis en de oorlog tussen Oekraïne en Rusland zijn factoren waar zowel de inwoners als de ondernemers de gevolgen van voelen. En dat na een moeilijke periode door de coronacrisis. Met de geschenkbonnen stimuleren we opnieuw de lokale handel gezien deze bonnen opnieuw bij de Assese handelaar of horeca worden gespendeerd”.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk