Is er een dierenbeul aan het werk op de grens van Asse en Opwijk?

Louna Huyskens (16) en haar mama Kristel De Pauw (47) zijn echte dierenliefhebbers. In hun woning in de Vossestraat op de grens van Asse met Mazenzele houden ze vijf binnenkatten en een klein hondje. Maar daarnaast hangen er ook nog heel wat straatkatten rond. “Ik geef hen eten en daardoor blijven ze hier rondhangen in de tuin en op de vensterbank. De katten blijven terugkomen, ze liggen ons al nauw aan het hart”, zegt mama Kristel.

Maar in de buurt moet er iemand wonen die minder tuk is op de vele katten. “Wij wonen hier nu zeventien jaar en in al die jaren gebeurde het wel eens dat we een kat verloren aan het vele verkeer voor de deur. En regelmatig vinden we eens vergif waaraan we al katjes verloren hebben. Zo is onze binnenhuiskat Jonas vorig jaar plots verdwenen en dat is raar. Er is zelfs ooit eens een kat met jongskes gevonden die waren doodgeklopt met een platte schop”, somt Kristel op.

Maar wat Louna en Kristel onlangs aantroffen, gaat nog een stap verder. “Onze tuin en oprit lag ineens helemaal vol met rattenvergif. Iemand moet die rode blokjes ‘s nachts in de tuin zijn komen leggen. En deze week keerde ons katje Kitty terug met een grote wonde aan het pootje. Blijkbaar had ze vastgezeten in een vossenklem. Iemand viseert ons duidelijk, al weten we niet wie een pik op ons heeft”, zeggen moeder en dochter.

Hun kat Kitty is er ondertussen erg aan toe. “De wonde werd ontsmet en dichtgenaaid maar toch heeft ze een ontsteking gekregen. We zijn woensdagavond nog naar de dierenarts moeten gaan voor zwaardere medicatie. Ik hoop dat haar pootje niet geamputeerd moet worden maar als er geen beterschap is, zal er volgende week niets anders opzitten. Ondertussen lopen de dierenartskosten hoog op”, vertelt Louna.

Louna en Kristel hebben nog geen klacht ingediend bij de politie maar doen wel een oproep om de dieren te beschermen. “We vinden helaas regelmatig vergif. Dat nu ook een klem gebruikt wordt, is de eerste keer. We hebben geen idee wie de klem gebruikt, maar het is illegaal. De katten liggen ons nauw aan het hart. En bovendien zijn er nog buren met huiskatten. Ook zij kunnen hierdoor sterven. Het moet gewoon stoppen zodat het veiliger wordt voor de dieren.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk