Opening nieuw stukje Kravaalbos lokt meteen heel wat nieuwsgierigen

Op de achtste editie van de Erembald-Kravaal Happening werd het nieuw aangekocht stuk Kravaalbos in Asse feestelijk geopend. Heel wat bezoekers maakten kennis met het prachtige stukje natuur.

De gemeente Asse, het Vlaamse Randfonds van het Agentschap Binnenlands Bestuur en het Agentschap voor Natuur en Bos kochten vorig jaar elf hectare aan om publiek toegankelijk te maken. Met de Erembald-Kravaal Happening werd het stuk feestelijk geopend. Het evenement vond plaats op en rond het cirkelvormige plein waar recent de sterk verouderde witte villa werd afgebroken. Dit plein moet uitgroeien tot een mooie nieuwe ontmoetingsplek in Asse.

De bezoekers konden op de happening proeven van de vele lokale streekproducten en -bieren en genieten van de muzikale omkadering en enkele speelse activiteiten. Ook de wandelingen hadden dit jaar weer veel succes. “De kruiden- en insectenwandeling waren op voorhand al volzet. En bij de natuurverkenning door het bos sloten nog vele bezoekers bij de start aan”, vertelt Riet Gillis, voorzitter van mede-organisator Regionaal Landschap Schelde-Durme. De bezoekers konden ook op eigen initiatief een tochtje maken. Bezoekers konden in primeur ook een vernieuwde wandelbrochure in ontvangst nemen met daarin een wandeling doorheen het nieuw aangekochte bos. 

De feestelijke opening van het nieuwe stuk Kravaalbos gebeurde onder goedkeurend oog van de vele partners met een officieel moment. Na de toespraken werd de eerste boom geplant van de toekomstige nieuwe boomgaard. Ook Ben Weyts (N-VA), Vlaams minister bevoegd voor de Vlaamse Rand, was aanwezig: “Met de aankoop van 11,7 hectare extra oppervlakte, mede ondersteund vanuit Vlaanderen, breidt het Kravaalbos niet alleen uit

in oppervlakte of aantal bomen. Het bos wordt dankzij de aankoop ook openbaar toegankelijk en ingericht met onder andere een speelbos.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk