Face-lift voor stedelijke sporthal: dak, tribunes en parketvloer vernieuwd

De vernieuwde stedelijke sporthal aan het Slachthuisplein is klaar voor een veelbelovend basketseizoen. Op 9 mei startten de eerste werken aan de stedelijke sporthal. Het stadsbestuur maakte de nodige budgetten vrij om het dak, de tribunes en de parketvloer te vernieuwen.

Voor deze werken werd een budget van bijna 900.000 euro inclusief BTW vrijgemaakt. Daar bovenop werd nog eens voor iets meer dan 40.000 euro nieuw materiaal aangekocht zoals nieuwe baskets, een volleybalinstallatie voor het hoofdveld en de twee dwarsvelden en nieuwe scheidingsschermen tussen de twee dwarsvelden. Het totale kostenplaatje komt zo op 930.926 euro inclusief BTW.

De nieuwe sportvloer werd voorzien van belijning voor 2x basketbal en 2x volleybal in de breedte en 1x zaalvoetbal, 1x volleybal en 1x basketbal in de lengte. Ook de tribunes werden aangepakt. De VIP tribune telt 192 zitjes in de kleuren blauw en oranje (de clubkleuren van BAVI Vilvoorde). De lange tribune telt 430 zitjes in de kleuren rood en groen.

Schepen voor Sport Moad El Boudaati (Vooruit) is tevreden: “Bavi is bezig aan een serieuze opmars. De jeugdploegen floreren en de eerste ploeg is ook heel goed bezig. Met de investeringen in parket, basketdoelen en tribunes geven we deze zaal een upgrade om de komende 20 jaar terug performant mee te draaien als topsportlocatie voor het Vilvoordse basketbal.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise