Ere-burgemeester Hubert Jegers overleden

Op 17 september overleed ere-burgemeester en de eerste burgervader na de gemeentefusie, Hubert Jegers (°21 mei 1924). Hij wordt eind deze week in intieme kring begraven. Hubert Jegers, die 98 jaar werd, vertoefde tijdens zijn laatste levensjaren in een assistentie-appartement op het dak van de Residentie Martinas. Van daar kon hij zijn geliefde Merchtem overschouwen, in alle rust want Hubert, die zes jaar burgemeester was, stond niet graag in de schijnwerper.

Hij was afkomstig van Bree maar verbleef in 1944 als soldaat in Merchtem. Daar kwam hij ook zijn vrouw tegen en hij is er gebleven. Hij werkte zowat gans zijn actieve carrière op het Rekenhof en zou daar een geweldige loopbaan uitbouwen. Op zijn 65ste stopte hij daar als 1ste directeur-generaal. Weinig mensen weten dat hij in zijn jonge jaren een geweldig turner was en zelfs drie jaar voetbalclub Hoger Op Merchtem trainde.

Zijn pensioen vulde hij vooral met lezen en schrijven. Hubert Jegers was ook auteur van verschillende boeken over financiële materies. Hij rookte ook nog dagelijks zijn cigarillo en kon een goed wijntje wel smaken. Veel Merchtemnaren droegen hem in het hart want Hubert Jegers was geen man van grote woorden maar hielp iedereen waar het kon en het liefst vanuit de schaduw. Merchtem verliest met hem een minzame figuur en een respectabel mens! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk