Hopduvelkoorts stijgt in Asse

Op de Boekfosparking in Asse wordt alles in gereedheid gebracht voor de Hopduvelfeesten die daar dit weekend plaatsvinden. Het programma is alvast veelbelovend met een spetterende openingsshow, verschillende optredens en uiteraard de hopduvelstoet.

Maandag is de bouw van het grote podium gestart op de Boekfos en donderdagnamiddag ziet het festivalterrein er al bijna klaar uit. Met dank aan een dertigtal medewerkers die speciaal verlof nemen op het werk om alles op te bouwen. “Iedereen zit onderverdeeld in werkgroepen die perfect weten wat ze moeten doen. Tegen vrijdagavond is alles klaar zodat we dagelijks 6.000 bezoekers kunnen ontvangen”, zegt Pieter De Proost van het Hopduvelcomité.

Want aan de kassa zal hoogstwaarschijnlijk het bordje ‘uitverkocht’ hangen. “De online verkoop is net niet uitverkocht, zowel vrijdag als zaterdag zullen er slechts nog enkele losse tickets beschikbaar zijn. Voor de optredens zondagavond is de toegang gratis maar met de komst van de populaire Metejoor zullen we mogelijk ook het terrein afsluiten als de capaciteit bereikt is.” Na de Hopduvelstoet, die om 15 uur vertrekt, zak je dus maar beter snel af naar de Boekfos.

Het Hopduvelcomité zet deze editie extra in op duurzaamheid. “We vragen om te voet of per fiets te komen, zeker op zondag, omdat er heel wat straten afgesloten zullen worden voor de stoet. Er zal een grote, bewaakte fietsenstalling zijn aan de Sint-Martinus Middenschool vlak naast de Boekfos. Voorts serveren we de drankjes in herbruikbare bekers waarvoor we ter plaatse een wasstraat hebben. De bezoekers zullen aan de eetstandjes ook keuze hebben uit een vegetarisch en veganistisch aanbod. En aan de vrijwilligers gaan we vragen om alle afval zo goed mogelijk scheiden”, legt Pieter uit.

Nog opvallend: de grote banners en alle andere vormgeving werd dit jaar gemaakt door Assenaar Bart Van Ransbeek. “Ik ken Bart al lang, hij maakte vroeger al de affiches voor jeugdhuis ‘t Bronneken. Voor de Hopduvel maakte hij de grote banners en affiches. We zijn altijd blij als we met lokale talenten kunnen werken en ook voor Bart is het echt een jongensdroom om iets voor de Hopduvel te kunnen creëren.”

Rest nu enkel nog om af te tellen naar vrijdagavond. Dan laat de hopduvel opnieuw zijn staart zien na een lange afwezigheid. En aan de enorme constructie te zien voor het hoofdpodium, belooft dat omstreeks 21.30 uur met een spetterende openingsshow te worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk