Gemeentehuis van Asse zet haar deuren open tijdens de Open Bedrijvendag.

Het gemeentebestuur neemt dit jaar deel aan Open Bedrijvendag, die plaatsvindt op zondag 2 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. Je kan die dag een bezoek brengen aan het gemeentehuis, het centrum voor dagverzorging en het woonzorgcentrum. We voorzien leuke activiteiten voor jong en oud.

Deelnemende bedrijven

Highco Data en Delhaize stellen die dag ook hun deuren open. Er rijdt een shuttlebus tussen deze 3 bedrijven. Je rijdt ook makkelijk per fiets tussen de 3 locaties, de route vind je onderaan in bijlage. Alle informatie over de deelnemende bedrijven vind je op www.openbedrijvendag.be.

Bezoek het gemeentehuis

In het gemeentehuis kom je meer te weten over de geschiedenis van Asse of de werking van de gemeenteraad. Je leert ook bij over reispassen, ID-kaarten en rijbewijzen. Maak een leuke foto in de photobooth in onze trouwzaal. Op het Gemeenteplein staan heel wat bedrijfsvoertuigen van de gemeente opgesteld: vrachtwagen, containerwagen, bestelwagens, kipwagen, tractor, veegwagen, enzovoort.

Workshop stamboomonderzoek

Altijd al meer willen weten over je (over)grootouders in Asse? Benieuwd hoe ver je wortels gaan? Schrijf je dan in voor onze workshop stamboomonderzoek, onder begeleiding van de Heemkring Ascania.

We organiseren 6 workshops, het aantal personen per workshop is beperkt. Pas nadat onze dienst een bevestigingsmail stuurt, ben je ingeschreven. Mogelijk belt een collega met de vraag of je ook op een ander uur aanwezig kan zijn.

Rondleiding hop- en erfgoedmuseum

We voorzien op 2 oktober ook 3 rondleidingen langs het hopmuseum in Lazarus, ons Erfgoedmuseum en de unieke collectie Hollandse tegels in de oude keuken (uitzonderlijk te bezichtigen). De rondleidingen worden verzorgd door vrijwilligers van Heemkring Ascania en de archeologische vereniging Agilas. Er is een rondleiding om 10, 13 en 15 uur (telkens max 45 personen). Elke rondleiding duurt 1 à 1,5 uur. Het EMA kan je die dag enkel bezoeken als je bent ingeschreven voor een rondleiding.

Rolstoelparcours en glittertattoos

Ga via de site Oud Gasthuis naar het centrum voor dagverzorging en stap binnen in het dagdagelijkse leven van onze ouderen. Kinderen kunnen er zich uitleven in een heus rolstoelparcours of een glittertattoo laten zetten. In het woonzorgcentrum kan je een valpreventieparcours afleggen en ontdek je de alternatieve maaltijden voor ouderen.

Fotozoektocht

Je kan ook deelnemen aan een fotozoektocht. Ga in de 3 bedrijven op zoek naar de juiste oplossing. Vul je antwoorden in op het deelnameformulier en deponeer het in een wedstrijddoos in een van de 3 bedrijven. We belonen 30 deelnemers met een leuke geschenkmand vanwege de 3 deelnemende bedrijven, handelaars en korteketenverkopers.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk