Elise ‘Liske’ Louies blies dit weekend honderd kaarsjes uit

Liske werd op 23 april 1922 geboren en woonde quasi haar hele leven in Asse-Terheide. Daar woonde ze samen met haar man Georges Heyse, die helaas al in 1985 overleed. Samen kregen ze twee dochters en een zoon. “Ik heb altijd gewerkt in een naaiatelier waar ik het stikwerk verzorgde. We zijn in de oorlog getrouwd, mijn man is zelfs speciaal uit Duitsland teruggekeerd om te trouwen”, vertelt Liske.

Ze heeft graag gewoond in Asse-Terheide maar na twee valpartijen verhuisde ze in september vorig jaar, op 99-jarige leeftijd, naar woon-zorgcentrum Hingeheem. Omdat ze heel sociaal is, heeft ze veel contact met de medebewoners en verblijft ze er graag. Zij zakten vrijdagvoormiddag dan ook allemaal af naar de cafetaria om samen met Liske haar honderdste verjaardag te vieren. Ook enkele familieleden genoten mee van de receptie, een feestmaaltijd en een optreden van Eddy Mars. Zondag stond er nog een groot familiefeest op het programma waar onder andere de drie kinderen, zes kleinkinderen en tien achterkleinkinderen aanwezig waren, net als de 97-jarige zus van Liske.

Liske genoot vrijdag alvast van het feest en de vele felicitaties. “Het is plezant hé”, zegt ze, waarna ze vrolijk begint mee te klappen als Will Tura uit de boxen klinkt. Een geheim om zo oud te worden, heeft ze naar eigen zeggen niet. “Ik lees graag in de boekskes en volg het wielrennen en het veldrijden op de voet. Verder geniet ik gewoon van het leven en ik zal ook wel goede genen hebben”, lacht de honderdjarige.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk