Update: Parket gaat uit van kwaad opzet. Zware brand bij Carro-Bel in Mollem

In het industrieterrein van Mollem woedde de voorbije nacht een hevige brand op de site van de  Carro-Bel Group, een bedrijf dat vooral gespecialiseerd is in chapewerken. Het brandweerkorps van de zone Vlaams-Brabant West spoedde zich kort na middernacht ter plaatse en trof daar een echt inferno aan. Tal van vrachtwagens werden vernield door het vuur. In totaal zou het gaan om meer dan dertig vrachtwagens alsook enkele loodsen. De schade loopt in de miljoenen.

Andere brandweerkorpsen kwamen assistentie verlenen. Ook de Civiele Bescherming en het aardgasbedrijf Fluvius kwamen ter plaatse. Pas om half acht deze morgen konden de brandweermannen de site verlaten. Het laat zich raden dat de schade enorm is. Het parket voert een onderzoek. Er waren verschillende brandhaarden en kwaad opzet wordt niet uitgesloten. (eb)

Het parket van Halle-Vilvoorde startte een onderzoek. Een branddeskundige werd aangesteld om de oorzaak van de brand te onderzoeken. Volgens de eerste vaststelling is er sprake van kwaad opzet, zo meldt het parket in een persmededeling. De deskundige vond immers meerdere brandhaarden.

De recherche van de politiezone AMOW zal het verdere onderzoek voeren.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk