Tijdelijke verkeerslichten ter hoogte van werf aan Broekooi

Afgelopen maandag gingen de werkzaamheden op de N9 ter hoogte van de inrit naar industriezone Broekooi van start. In de loop van maandagvoormiddag is gebleken dat de verkeerssituatie in de werfzone heel moeilijk is. Door de vele vrachtwagens die het distributiecentrum van Delhaize uitrijden, werd de wachtrij in Broekooi zo lang, dat de file ’terugsloeg’ op de zijstraat (Breker) iets verder en op de N9 zelf. Daardoor stond er file tot aan de Brusselse ring.

De politie ging dinsdag ter plaatse om het verkeer te regelen en om de verkeerssituatie als het ware te deblokkeren. “Op donderdag 18 november zullen er tijdelijke verkeerslichten geplaatst worden die de vaste verkeerslichten op het kruispunt N9/ Broekooi tijdens de verdere duur van de werken zullen vervangen. Het verkeer zal dan nog ernstig vertraagd verlopen, dus frequente gebruikers van de gewestweg kunnen de komende twee weken best nog rekening houden met vertragingen. We zullen er wel alles aan doen opdat de file niet meer terugslaat tot aan de verbinding met de ring”, laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten. De werkzaamheden zullen ongeveer twee weken duren.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...