Sint Martinusschool Middenschool in quarantaine. Tot 3 december 100% online onderwijs.

De afgelopen dagen werd de Sint Martinus middenschool geconfronteerd met een record aantal meldingen van afwezige leerlingen en personeelsleden, vrijwel allemaal gerelateerd aan corona. De school scoort nochtans zeer hoog op het vlak van vaccinatie bij het personeel. Maar toch zijn er sinds de nieuwe coronauitbraak nog nooit zoveel besmettingen, isolaties en quarantaines geweest.

Deze situatie zorgt voor grote problemen op organisatorisch vlak. Daarom is de school sinds maandagnamiddag 29 november gesloten tot en met vrijdag 3 december en werd er overgeschakeld op 100% online onderwijs. Op die manier wil de school even de pauzeknop indrukken in de hoop de besmettingsgolf zo snel mogelijk opnieuw onder controle te krijgen.

De directie wil nog benadrukken dat de school niet sluit, maar telefonisch, via mail en indien nodig ook fysiek bereikbaar blijft. Leerlingen die het moeilijk hebben om zich thuis te concentreren of die niet over digitale middelen beschikken, blijven welkom op school om de online lessen te volgen.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...